Converse

Converse er en amerikansk skoproducent, der blev grundlagt i 1908 af Marquis Mills Converse. Virksomheden startede oprindeligt som producent af gummisko, men i 1915 lancerede de deres første basketballsko, som skulle komme til at blive det ikoniske Chuck Taylor All Star-design.

Converse All Star

Converse Er mange andre ting end deres ikoniske Chuck Taylor sneakers, men for mange er definitionen på Converse deres mest populære produkt, hvilket er forståeligt nok, det er de færreste, uafhængigt af generationer, som kan sige de aldrig har ejet et par Converse all star, spørgsmålet er mere, hvilket colorway man har haft dem i, om de var low top eller high top og hvilken Chuck Taylor model man skal have næste gang. Antallet og udgaverne af den populærer sneaker Converse Chuck Taylor All Star er nærmest uendeligt, men her kan du finde nogen af de mest klassiske colorways til både herrer, damer og børn.
Upload Image...

Viser 1–18 af 25 resultater

Converse

799,95 kr.
959,95 kr.
699,95 kr.
649,95 kr.
649,95 kr.
699,95 kr.
699,95 kr.
699,95 kr.
499,95 kr.
499,95 kr.
279,95 kr.
279,95 kr.
599,95 kr.
599,95 kr.
-40%
599,95 kr.
419,97 kr.

Converse

Historien bag Converse

Det amerikanske sportsbrand blev grundlagt allerede i 1908, og er for alvor en af de første sportsbrands, som har været med til alle de store begivenheder i tidens løb både på og udenfor banen. Det er næsten umuligt at fortælle historien om brandet Converse uden at komme ind på deres mest populære lærreds sneaker Chuck Taylor, de to er tæt forbundet og fortæller hele historien om Converse.

Er en af de helt originale spillere i sneakers industrien, de har i over 100 år lavet sko til børn og voksne som har været med til at forme deres stils identitet. Converse har fortsat den vellykkede stil med deres old school modeller som All Star Low og Hi, men de har også udviklet på deres brand, og de er så meget mere end klassiske modeller. En Converse’s filosofier er, at man skal være sig selv, og hvis det er sammen med Converse, så er der rig mulighed for, at udtrykke sig selv som den man er, via deres ikoniske sneakers.

Converse & Chuck Taylor

CT er nok en af Converse’ mest kendte sko, den har næsten været med helt fra starten, og har spillet en stor rolle i mange film og tv-serier, hvor den både har været brugt som sportssko, mange husker nok Danny Zuko i Grease, hvor han skal prøve forskellige sportsarter, her løber han baneløb, spiller basketball og bryder i et par sorte Converse All Stor Chuck Taylor hi. Om de har været særlig sunde for ens fødder og ben kan man diskutere. Det var ikke kun i 70’erne og Chuck Taylor gjorde sit indtog. Tyve år senere i 90’erne var Converse stadig en fast del af garderoben, men her var den ikke som en sportssko, nu var det som en modesko som passede perfekt til et par blue jeans og en white tee. Flere af karaktererne i kultserien Beverly Hills 90210 bærer nemlig Chuck Taylor gennem alle årene serien kører.

Chuck Taylor var en amerikansk basketballspiller og træner, der var en vigtig figur i udviklingen af Converse’ sneakers og brandets popularitet i begyndelsen af 1900-tallet. Taylor blev født i 1901 i Indiana og begyndte at spille basketball som teenager. Han spillede senere college basketball og begyndte derefter at spille professionelt. Under sin karriere I 1921 blev Taylor ansat som salgsrepræsentant for Converse, hvor han begyndte at rejse rundt i USA for at promovere brandets sneakers. Han var meget begejstret for Converse-skoenes kvalitet og komfort og begyndte at give feedback til virksomheden om, hvordan man kunne forbedre designet og ydeevnen af basketballskoene.

I 1923 blev Taylors navn tilføjet til Converse All Star-designet, og han blev officielt en del af Converse-virksomheden som salgsrepræsentant og ambassadør. Han rejste fortsat rundt og promoverede skoene og hjalp med at udvikle designet, så det var mere egnet til basketballspillere. Han var også med til at udvikle teknikker til at undervise i basketball til spillere og trænere over hele landet.

Taylor fortsatte med at spille basketball og træne, mens han arbejdede for Converse. Han spillede forholdsvist kort tid i NBA, da ligaen blev grundlagt i 1946, og blev senere træner og dommer. Han døde i 1969, men hans navn og arv lever videre gennem Converse All Star-skoene, som stadig er en populær sko blandt både basketballspillere, modeentusiaster og en fast del af den amerikanske kultur, hvor den er båret af musikere, kunstnere og andre ikoniske figurer.

I løbet af 1960’erne og 1970’erne var Converse-skoene en vigtig del af den amerikanske modescene og blev båret af både mænd og kvinder. I 1980’erne og 1990’erne mistede Converse dog noget af deres popularitet, og i 2001 blev virksomheden erklæret konkurs.

I 2003 blev Converse købt af Nike, og siden da er brandet blevet relanceret og har opnået stor popularitet igen. Chuck Taylor All Star-designet er stadig en klassiker og har inspireret mange andre skodesigns og samarbejder med andre modebrands.

Converse Chuck Taylor All Star

kvinder siden 1960’erne. I modsætning til deres oprindelige formål som basketballsko, er de i dag mere kendt som en alsidig sko, der kan bruges til mange forskellige lejligheder og outfits.
I 1950’erne og 1960’erne blev Converse All Stars populære blandt rock- og rollmusikere, og i 1970’erne blev de en vigtig del af punkkulturen. De blev båret af ikoniske figurer som The Ramones, The Clash og Sid Vicious.
I 1980’erne blev Converse-skoene en vigtig del af hip-hop-kulturen, og i 1990’erne blev de populære blandt grunge- og alternative musikere. I dag fortsætter Converse All Star-skoene med at være populære blandt musikere, men også blandt modeentusiaster og almindelige mennesker.

Brandet har også samarbejdet med mange forskellige mode- og livsstilsbrands, herunder Comme des Garçons, John Varvatos og Missoni, for at producere unikke og innovative versioner af All Star-skoene. Disse samarbejder har hjulpet med at forny og holde Converse-skoene relevante i modebranchen og blandt alle deres fans.

I dag er Converse-skoene en vigtig del af både den amerikanske og internationale kultur og et ikonisk sneakerbrand, der stadig inspirerer og påvirker mode- og musikbranchen.
Converse All Star er en sneaker der har gennemlevet alle tidsaldre og stilarter i nyere tid, den er forblevet tro imod sit eget design op ophav, men er på helt magisk vis forblevet en fast del af modeverdenen på trods af den konstante udvikling.

Chuck Taylor design og materiale

De første mange år var Converse Chuck Taylor designet til basketball. De var lavet af gummi og lærred og havde en høj ankelstøtte, der skulle beskytte spillerens ankler mod skader. Skoen havde også en skridsikker sål, der gav bedre og skridsikkert greb på banen.
Basketballspilleren Chuck Taylor var begejstret for skoenes kvalitet og ydeevne og begyndte at give feedback til virksomheden om, hvordan man kunne forbedre designet og ydeevnen af basketballskoene.

Med Taylors feedback blev der lavet flere designændringer, herunder en blødere og mere støttende sål, en forbedret ankelstøtte og et mere holdbart lærredsmateriale. Disse designændringer gjorde skoene mere behagelige og holdbare og gjorde dem også mere populære blandt basketballspillere. Taylor vidste lige præcis hvad spillerne havde brug for, på baggrund af sin egen tid som basketballspiller.
I 1930’erne blev Chuck Taylor All Stars mere end bare en basketballsko. De blev båret af mennesker uden for basketballbanen og blev en del af den amerikanske ungdomskultur. Skoene blev også lavet i forskellige farver og mønstre og blev solgt i flere forskellige størrelser og stilarter.

I dag er Converse Chuck Taylor All Stars stadig en populær sko, og de er tilgængelige i mange forskellige farver, mønstre og materialer. De har stadig den karakteristiske gummisål og lærredsoverdel, der har gjort dem ikoniske, men der er også blevet introduceret nye materialer og teknologier for at holde skoen moderne og relevant i dagens tid. Med så mange år på bagen og ikke det der tyder på nedgang, så tyder det ikke på, at vi skal vinke farvel til Converse Chuck Taylor lige foreløbig.

Converse All Star har været mange steder, og er det stadig den dag i dag. Der er ingen tvivl om, at det vil de fortsæt være i fremtiden. Vi glæder os i hvert fald til, at være en del af rejsen. Derfor har vi også samlet alle de ikoniske og klassiske modeller af Chuck Taylor, som uden tvivl også vil være moderne om 10, 20 og nok også 30 år.