Viser 1–18 af 93 resultater

Vans

Historien om Vans

Vans er et old school brand som holder fast i deres gamle værdier og styles, og bliver ved med at arbejde ud fra deres gamle klassiske styles og sneakers modeller. Vans blev oprettet i 1966 af to brødre, Paul og Jim Van Doren og nogle partnere, og slog dørene op for Vans den 16 marts.

Deres “oprindelige” autentiske sko må være den enkle canvas sko Vans #44 Deck, som stadig den dag i dag stadig bliver produceret og solgt. I de tidlige 70’er begyndte skater samfundet at få øjnene op for de jordnære sneakers, da de var ideelle at stå på skateboard i, med deres rug ydre sål, som havde et helt specielt fast greb på skateboardet. Dertil hørte sig en helt speciel sko, som Vans fik udviklet med henblik på, at skulle være enhver skaters go-to sneaker. Dette blev Vans #95 men også kendt som ‘The era’, skoen havde for første gang polstrede kant, som var med til at højne komforten.

vans forener design og funktionalitet

Siden den gang har mærket Vans udviklet sig ekstremt meget, og gør det stadig den dag i dag. De holder fast i deres ols skool modeller, der ofte fungere som nogle klassikere for dem der kender Vans, og når man har slidt et par Vans sneakers helt ned, så køber man formentlig et nyt par igen, for man ved bare, hvordan de sidder og hvordan man kan style dem. Nogle foretrækker at holde sig til de helt klassiske farver og modeller, mens andre prøver de nyere farver af og samarbejder med forskellige designere.

Men Vans holder sig ikke kun til at lave sneakers, de laver også en bred vifte af tøj og accessoires. Mange kender nok til deres rygsække og tasker, da de har et helt enkelt design men med funktionaliteten i tankerne. Dette greb med at forene design og funktionalitet er et gennemgående tema for Vans, da deres tøj er lavet til at blive brugt, og ofte bliver det forbundet med outdoor aktiviteter, og en aktiv livsstil.

the old skool: classic since forever

Debuterede i 1977 og blev kendt som “Style 36”. Den nu ikoniske Vans sidestripe blev et showcase og vist til hele verden. Dengang var det en helt ny low-top style hvilket var Vans første skate sko med indbygget læder paneler. Det som startede med at være en helt random tegning som orginalt blev henvist til som “jazz stripe” er nu over 35 år senere blevet et genkendelig stempel for Vans.

Til for at bygge videre på den arv introducere Vans the Japanese Type Old Skool.

The Old Skool har en rig historie hvor den bliver adopterede af mennesker med en rebelsk livlighed. Den blev et sikkert hit blandt street skater i 90’erne og go-to for hard-core punk legender hvilket gjorde den et symbol for kreativtrodsighed.

Denne er for alle der har skubbet igen i mod konvention og banet deres egen vej for udtryksfuldhed.

vans japanese type

Det bliver ikke meget mere klassisk end Era. Måske verdens første skate sko, der er designet af skatere til skateboarding. Era blev første gang introduceret af Vans #95 i 1976 efter Z-Boys Tony Alva og Stacy Peralta ønskede en opgraderet version af Vans Authentic, hvilket gør Era til et officielt ikon.

Helt tilbage til 1976 har Era været kendt for ukonventionel farver og unikke kombinationer. Til at bygge videre på den arv introducere Vans the Japanese Type Era.