Se vores store udvalg af Vans Old Skool, og læs historien bag skoen, i bunden af siden.

Old skool

Viser alle 17 resultater
-40%
389,97 DKK
-40%
419,97 DKK
-40%
389,97 DKK
449,95 DKK
649,95 DKK
649,95 DKK

D. 16 marts 1966 åbnede brøderne Van Doren deres første butik i Anaheim i Californien, selvom de kun havde boet der i et par måneder.

På åbningsdagen kunne de ane mange kunder, som ville ind og have fat i den første Vans model nemlig Authentic, problemet var bare at de kun havde få par til rådighed. Men de inviterede alligevel kunderne indenfor for at tilbringe eftermiddagen med dem. sådan begyndte den sjove historie om den første skater lærredssko, med fine syninger og en tyk hvid gummi sål præget med varemærket bag på hælen.

10 år sender lancerede Vans Era modellen, der næsten er identisk med Authentic modellen, dog med polstring omkring anklen og hælen. Samt Slip-on modellen, der var den tilsvarende model bare uden snørebånd, designet til BMX’ere.

Van Doren tegnede lidt på en tegning af Era modellen, og det der skulle have været kruseduller endte med at blive ikonisk. Krusedullerne blev nemlig til Old Skool, der var pyntet med den ikoniske Vans “jazz-stripe”. Skoen, der lynhurtigt blev et gadeikon, lever stadig i bedste velgående og står i talløse versioner rundt omkring i skoskabende i dag.

17