Med sine slanke linjer, sit hvide læder og sin kompakte silhuet, vækker Adidas Stan Smith enstemmig jubel bland sneakerfans.

Tilbage i 1963 bad Adidas den franske tennisspiller Robert Haillet designe deres første lædertennissko. Grundet alle spiller, spillede i dårlig støttede lærredssko. Med sit bløde læder syet direkte fast til skosålen blev skoen en teknologisk bedrift.

8 år sener skrev Adidas kontrakt med en af tidens bedste spiller, nemlig Stan Smith, vinder af US Open ’71. De næste 3 år spillede Stan Smith i denne sko, indtil navnet på skoen overgik til Stan Smith.

I Begyndelse af 1980’erne begynde Stan Smith skoen at træde ud over tennisbanen og ud i gadebilledet. Man så skoen på fødderne af arbejdere, lærere og studerende iført i deres ikoniske Levis Jeans 501 og dertil læderjakker. 10 år sener blev Stan Smith skoen genopdaget af rapperene, før den kom i guinness’ rekordbog med 22 millioner solgte par på verdensplan.

Adidas stan smith er blevet en ikonisk sko, som hører til i basisgarderoben hos folk, der er til den casual stil.

I 2011 blev produktionen indstillet, for at den stærkt kunne vende tilbage i 2014, og i dag findes den i flere farvekompensationer.

Klassiker på vej mod at blive tidsløs

Siden 1973, har den ikoniske Stan Smith været mere eller mindre den samme. Men nu er der behov for en ændring. Det må ikke gå på kompromis med hvordan den ser ud, men hvordan den føles og hvordan den bliver lavet. Det er tid til at klassikeren for et spark i retningen mod at blive oprigtigt tidsløs.

I samarbejde med adidas er vi stolte over at hjælpe til med at adidas kan forpligte sig til at hjælpe med at ende plastik spild. Dette er muligt uden at ofre det klasisske design ved at Stan Smith gør brug af PRIMEGREEN, en serie af høj performance genbrugs materialer. 50% af overdelen er lavet af genbrugs indhold. Der er ingen brug af virgin polyester.

Glat, syntetisk læder overdel og med en ydersål lavet af gummi spild, bringer den klassiske sneaker op til nutidens niveau. En ny standard for sustainability lavet i en legendarisk silhouette. Stil og bæredygtighed skal ikke bare gå hånd i hånd de hører til på dine fødder.

Ved at købe den nye og mere bæredygtige Stan, er du med til at sørger for dit fodprint tæller.